Uudenmaan eristäminen ei pysäytä muuttopalveluliikkeitä

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Uusimaa on eristetty kolmen viikon ajaksi muusta Suomesta (28.3.-19.4.2020). Eristäminen kohdistuu henkilöliikenteeseen Uudenmaan rajoilla ja liikkumista valvoo poliisi jota avustaa puolustusvoimat.

Muuttoliikennettä eristäminen ei pysäytä, vaan edelleen muuttokuormat voidaan ajaa Uudenmaan rajojen yli, joskin valvovan viranomaisen ohjeena on, että muuttokuorma tulisi hoitaa yhdellä kertaa ja siksi suositellaan mieluummin muuttopalveluyrityksen, joilla on riittävän suuret muuttoautot, käyttämistä.

Pakettiautolla useita kuormia ajettaessa on mahdollista, että kuorma tulee jäämään Uudenmaan rajalle. Itse muuttavat henkilöt pääsevät liikkumaan myös Uudenmaan rajan yli muuton yhteydessä, joskaan edestakainen matkustelu rajan yli muuttoa syynä käyttäen ei ole mahdollista.

Tänään lauantaina 28.3.2020 ovat jäsenyritystemme muuttokuormat jo ylittäneet Uudenmaan rajaa ilman ongelmia. Tarkempia tietoa Uudenmaan rajan ylittävään liikkumisen rajoittamiseen liittyen löytyy mm. poliisin verkkosivuilta https://www.poliisi.fi/liikkumisrajoitukset