Muuttokilpailutusta ja katastrofimuuttoja

Muutto on hyvin stressaava vaihe elämässä, eikä silloin kaipaisi mitään ylimääräisiä ongelmia hankitun muuttopalvelun suhteen, mutta kuitenkin paljon löytyy tarinoita, joissa kuljetusliike on saanut koko muuton sekaisin. Muuttojen kilpailutussivustoja on useita ja niiden alla vielä enemmän sekalaisia yrityksiä, jotka ilmoittavat tekevänsä myös muuttoja. Yleisin kilpailutusmalli on, että kilpailutussivuston ylläpitäjä myy muuttotarjouspyyntöjä kuljetusliikkeille.

Jotkin sivustot ilmoittavat, että heillä on jopa satoja kuljetusyrityksiä antamassa muuttoihin tarjouksia. Tässä vaiheessa pitäisi jo hälytyskellojen soida, sillä näiden yritysten joukkoon mahtuu varmasti monenmoista toimijaa, kuten oheisista linkeistä voi lukea. Harmillista on, että nämä kilpailutussivustojen kautta löytyvät katastrofifirmat pilaavat muuttoalan mainetta, vaikka eivät varsinaisesta olekaan alan ammattilaisia.

Muuttopalvelualan merkittävät ja luotettavat toimijat löytyvät Suomen Muuttopalveluyritykset ry:n kautta. Jäsenyritykset ovat sitoutuneet hoitamaan palvelunsa mallikkaasti ja mikäli yritys ei näin toimisi ei yrityksen jäsenyyttä voitaisi enää jatkaa. SMPY ry:n jäsenyrityksillä tulee olla tavaraliikenneluvat, ja -vakuutukset kunnossa sekä yrityksien tulee olla hyvämaineisia. Näin ollen, valitsitpa minkä tahansa jäsenyrityksistämme voit olla varma, että yritys saapuu paikalle ja palvelu toimii. SMPY ry ei peri jäsenyrityksiltään maksua tarjouspyyntöjen välittämisestä, jolloin yritysten ei myöskään tarvitse siirtää kyseistä hintaa loppuasiakkaan maksettavaksi.

Tässä pari katastrofia

https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/3465e6cd-6811-4de2-9d2d-37ec833fc172

https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/09a8fd2c-9b03-4c43-938a-30f553900779